Joutsenen vierailu

Toisinaan tulee vain soiteltua instrumentaalimusiikkia. Tällainen äänite voi jäädä lojumaan ja joskus myöhemmin päätyy esimerkiksi videon taustalle. Niinkuin tässä. Soittelin sähkökitaraa toukokuussa 2014. Vuotta myöhemmin kuvasin joutsenen vierailun lahdella, ja soitto päätyi säestämään joutsenvideota.

Ääniraidalla soi Intiassa 1990 valmistettu Squier Stratocaster, halpiskitara, johon olen vaihtanut Kinmanin mikrofonit …parhaat Stratotyyppiset mikit mitä tiedän. Kitaran perässä oli vasta julkistettu Simble Overdrive miedoilla asetuksilla ja sen perässä Yamahan THR10C -vahvistin. Ja erikoisuutena… tässä soitin plektralla, mutta en millä plektralla hyvänsä. Hyppysissä oli Tukholman Götgatanilta 1981 löytämäni Min’d Pick… hiottua kiveä. Aikaisemmin en ollut mieltynyt siihen, mutta tässä se toimi ja lopun tremolot lähtivät pyöreäreunaisella plektralla kuin itsestään.

Vastaa